سازه LSF نوعی سازه فولادی است که با نام سازه سبک نیز شناخته میشود. LSF مخفف عبارت Lightweight Steel Frame است که همان معنای سازه سبک را میدهد. سازه LSF به سیستم های پیش ساخته ای گفته میشود که در ساخت هرکدام، مقاطع فولادی دیواره نازک به کار میروند. این مقاطع فولادی، ورق هایی با ضخامت کم از جنس گالوانیزه هستند. ورق گالوانیزه، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند.
ورق فولادی استفاده شده در سازه LSF با کمک برخی دستگاه های خاص به روش تولید رولی، به شکل پروفیل های سبک در میآیند. یکی از خصوصیات این نوع پروفیل ها، ابعاد متفاوت آنهاست.
سازه LSF، چهارچوب و اسکلت اصلی ساختمان را تشکیل میدهد. برای آنکه وزن سازه کمتر شود و عملیات سبک سازی صورت گیرد، پروفیل هایی که به روش نورد سرد تولید شده را استفاده میکنند. در نهایت برای آنکه بتوان این نوع پروفیل را پوشش داد، باید از مصالحی مانند سنگ یا پی وی سی استفاده کرد. سازه LSF یکی از سبکترین و مقرونبهصرفهترین انواع سازه است که مسائل اقتصادی و افزایش قیمت مقاطع فولادی، منجر به افزایش اقبال عمومی نسبت به آن شده است.
احداث سازه LSF نیازمند اجرای پی و فونداسیون، اسکلت سازه برای دیوار و سقف، اجرای پوشش های داخلی و خارجی، نصب تاسیسات برقی و مکانیکی و درب پنجره با مشخصات ذیل است.
پی و فونداسیون: برای نصب دیوارها، یک فونداسیون به عمق 50 سانتیمتر اجرا میشود. بعد از اتمام فرآیند فونداسیون، انکر بولت ها را در فاصله هایی که از قبل مشخص شده در داخل فونداسیون قرار میدهند تا با استفاده از آنها بتوان دیوار ها را تثبیت کرد.
نصب دیوار ها: پس از اجرای فونداسیون باید دیوارها را نصب کرد. هانطور که در بالا اشاره شد برای نصب دیوار ها و ثابت نگه داشتن آنها از انکر بولت هایی استفاده میشود که در داخل فونداسیون قرار گرفته اند. دیوارهای باربر به کمک نوعی مهار کننده موقت در محل مشخص نصب میشود.
اجرای سقف: در سازه های ال اس اف معمولا روش ها و سبک های مختلفی برای اجرای سقف وجود دارد. پرکاربردترین شیوه در اجرای سقف ها خرپاهای سقفی و سیستم های تیر ریزی مسطح است. پوشش سقف عمدتا به صورت خشک یا بتن درجا اجرا میگردد.
پوشش های داخلی و خارجی: در پوشش های خارجی و یا نمای سازه میتوان انواع مصالح سنتی یا مدرن استفاده کرد. پوشش های خارجی را میتوان به صورت تر و یا ملات خشک به اجرا در آورد. در پوشش دیوارها در فضاهای داخلی نیز میتوان از مصالح مختلفی همچنین کاغذ دیواری، رنگ، دیوارپوش، انواع کاشی و گچ استفاده کرد.
اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی: تاسیسات بکار رفته در سیستم های ال اس اف شامل لوله کشی و سیستم تهویه مطبوع است. لوله کشی این سازه ها به صورت عمده از لوله های سوپر پایپ و پی وی سی فشرده است که نسبت به لوله های چدنی از مقاومت و انعطاف پذیری بالاتری برخوردارند.
نصب درب و پنجره: در نصب درب و پنجره سعی میشود از انواع درب های مدرن از جمله پی وی سی و آلومینوم ضد حریق و ضد سرقت استفاده شود.